De Boomkwekerij Teelt Alles leren over vaste plantenteelt

Alles leren over vaste plantenteelt

0

Vanuit de LTO-Cultuurgroep Vaste planten start in november een cursus vaste plantenteelt.

De cursus bestaat uit 13 opeenvolgende dinsdagavonden gevolgd door een examenavond. De eerste avond is gepland op 21 november. Het is de opvolger van de cursus die Henk van den Berg afgelopen jaren gaf in onder andere Aalsmeer en Hillegom.

Alle aspecten van vaste planten komen aan bod, niet alleen teelttechnisch maar ook qua handel. Er is speciale aandacht voor de bewaring van planten, potplantenteelt en specifieke problemen bij een snijbloemenbedrijf.

Centraal in Boskoop

De cursus wordt gegeven in Boskoop en is bedoeld voor iedereen in de sector, ook voor mensen die al jaren in het vak zitten. Er zijn drie excursies, twee in de winter en één in de zomer na het examen.

René van Gastel (teeltadviseur GroeiBalans) geeft de cursus. Daarnaast zullen Henk van den Berg (teeltadviseur vaste planten en zomerbloemen), Peter de Vries (bemestingsadviseur Yara) en Marco Hoffman (sortimentsdeskundige Naktuinbouw) specifieke avonden verzorgen.

Deelname kost per persoon €450 (excl. 21% btw) of €544,50 (incl. btw). Dit is inclusief lesstof en koffie/thee. Subsidie via Colland is mogelijk. Meer informatie en aanmelden bij Van Gastel: renevg@groeibalans.nl of (06) 43 90 06 28.

 

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar