AllPlant staat met nieuwe collectie op IPM, niet met nieuw concept

AllPlant, de jongplantenkwekerij van Simon Gootjes, was dit jaar weer van de partij op IPM. Hij heeft ervoor gekozen om vooral zijn nieuwe assortiment te belichten en niet het concept Heuchera Indian Summer dat hij recentelijk is gestart met F.N. Kempen en Natuurlijk Hopmans.

„IPM is voor mij vooral een podium om individueel in gesprek te gaan met klanten”, motiveert Gootjes.

In zijn catalogus voor 2017 zijn 35 van de 400 soorten noviteiten, vooral qua kleur, plantopbouw en compactheid. „Vernieuwingen zijn essentieel waarmee onze klanten zich kunnen onderscheiden. Daarom is belangrijk altijd een luisterend oor voor hen te hebben. Met deze kennis zijn ook betere gesprekken mogelijk met veredelaars. Zij stellen dit op prijs en als wederzijdse waardering gunnen sommige je exclusiviteit”, schetst Gootjes.

Goede relaties aan beide kanten van de keten vindt hij dus belangrijk. Afgelopen jaar resulterend in het Heuchera Indian Summer concept met F.N. Kempen en Natuurlijk Hopmans en gelanceerd op de laatste Trade Fair. Het streven is met dit concept kwalitatief goede heuchera van verschillende veredelaars jaarrond te kunnen gaan aanbieden. Hij hoopt in de toekomst meer van zulke samenwerkingsverbanden aan te gaan.

llPlant heeft een hectisch jaar achter de rug met de bouw van een geheel nieuw foliekassencomplex van 2,2 ha in Heerhugowaard. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van Gootjes in vervulling: de opkweek en verkoop van jonge tuinplanten vanuit één locatie.

Lees meer over de nieuwbouw van zijn foliekassen in het Vakblad van aanstaande vrijdrag 27 januari.