Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Allure en Nomolt verdwijnen van de markt

Allure en Nomolt verdwijnen van de markt

0

Allure vloeibaar en Nomolt verdwijnen van de markt nu BASF Nederland bekend heeft gemaakt de werkzame stoffen chloorthalonil en teflubenzuron niet te verlengen. Het College voor de toelating van gewasbescherming en biociden (Ctgb) heeft er mee ingestemd.

Allure vloeibaar met werkzame stof teflubenzuron is nu een keer per 12 maanden toegestaan tegen met werkzame stof teflubenzuron tegen huidziek (Septocylindrium spp.), bewaarrot (Penicillium spp.) en Fusarium (Fusarium tulipea) in bedekte, niet-grondgebonden teelt van tulp en lelie. De toegekende respijttermijnen van Allure vloeibaar zijn: afleveren tot 20 mei 2020 en opgebruik tot 20 mei 2020.

Nomolt met werkzame stof teflubenzuron is nu drie keer per 12 maanden toegestaan tegen (tabaks)wittevlieg en Floriadamot in niet-grondgebonden teelt bedekte bloemisterijgewassen. De toegekende respijttermijnen van Nomolt zijn: afleveren tot 30 mei 2020 en opgebruik tot 30 mei 2021.

 

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar