Als je zó een verhaal kunt vertellen, word je geen kweker

  ‘Even wachten hoor, ik loop naar het andere podium.’ Op een drafje zet Ron Simpson van The Avocado Show koers naar Podium B waar strak in het pak een hoge pief van Bayer Crop Science zijn serieuze verhaal staat af te steken. Via onze koptelefoons horen we wat Ron zegt. ‘Avocado’s toch?’ Hij ontmoet ogen vol onbegrip. Waar heeft die vent het over? Intussen liggen wij slap van het lachen.

  Dat schetst wel een beetje het beeld van de dag op het Innovatieseminar op 20 juni j.l. Ernst en luim wisselen elkaar af en dat alles ondersteund door lekkere hapjes en drankjes. Op z’n Brinkman’s zou ik haast zeggen. Want als je tuinders wilt vermaken moet er tussen de sprekers door genoeg te eten zijn. Laat ik het even bij mezelf houden: om al die verhalen te verwerken moet ik wel kunnen nadenken. En dat doe ik het liefst met volle mond.

  Want er was wat te verwerken hoor. Al was het alleen al de boodschap van weerman Reinier van den Berg dat het de volgende week bloedheet zou gaan worden. Het landelijke temperatuurrecord kan er weleens aan gaan! Iedereen weet natuurlijk dat dit staat op 38,6 graden Celsius, gemeten door huisarts Jan Thate op 23 augustus 1944 in Warnsveld. We weten inmiddels dat de soep niet zo heet gegeten werd, maar ik begin op dat moment spontaan peentjes te zweten. Verder vertelt de klimaatexpert dat de klok op vijf over twaalf staat ‘maar we kunnen hem nog terugdraaien!’ Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed een verdienmodel.

  Daarvoor hebben we al zitten schuddebuiken om de Vlaming Steven van Belleghem. Als je zó een verhaal kunt vertellen dan word je geen bloemenkweker. Dan zoek je de hele dag filmpjes op internet die je presentatie kunnen ondersteunen. Hij speelt het klaar om al die simpele toehoorders het gevoel te geven alsof ze Steve Jobs zelf zijn. ‘Pak je kansen!’ Geloof me, tijdens een hittegolf bloemen verkopen wordt een peulenschil als je hem hoort. Dat gevoel ebt weg naarmate de temperatuur stijgt, maar toch. Misschien moeten we avocado’s gaan telen?

  Kees van Egmond

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties