Vakblad voor de Bloemisterij Opinie ‘Als ze echt werken dan hebben boosters een gouden toekomst’

‘Als ze echt werken dan hebben boosters een gouden toekomst’

0

‘Morgen snijden we dat buitenste vak wel. Aan de achterkant, bij de gevel, zijn ze wat rauwer, kunnen ze mooi nog een dag en een nacht langer staan. En laat de radio maar aan, dan gaan ze extra hard!’ Wát?!

Ik dacht nog, daar trap ik niet in. Dat moet een 1 aprilgrap zijn. Ik vond het ook wel een goeie. En zeg zelf, tegenwoordig kijk je toch nergens meer van op? Net als met die Audi. Om het parkeren te vergemakkelijken maakt die zich kleiner. Zelfs voor vrouwen wordt inparkeren een eitje. Super! Maar wel heel doorzichtig natuurlijk.

Nee, dan die ParXtra Booster. Die geeft ultrasoon geluid en daardoor groeien de planten beter! Hahaha! Dat verzin je toch niet? Paksoi die twee keer zo groot wordt! Meloen met megaveel wortels! Calathea’s die in acht weken tijd 25 procent voor liggen in groei! En dat allemaal omdat door die ultrasone geluiden het licht beter benut wordt. Maak van je 13 Watt ledlamp een 600 Watt assimilatielamp! Zoiets. Als dat geen geslaagde 1 aprilgrap is dan weet ik het niet meer!

Wat zeg je? Het is geen grap? Het is echt waar? Dat meen je niet… Maar inderdaad, als ik even op Google kijk word ik doorverwezen naar een website. En daar vind ik dezelfde calathea’s als die in het Vakblad staan. Er wordt uitgelegd dat de booster akoestische energie (!) uitzendt. Geluidsgolven met zo’n hoge frequentie dat de mens het niet kan horen. Ah! Zoiets heeft mijn broer in z’n tuin om onze katten weg te jagen. Al hoor ík dat wel, maar ik ben natuurlijk nog jong.

Nou, als dit echt werkt dan voorspel ik de boosters een gouden toekomst. Want wie wil dat niet? Betere benutting van dag- en kunstlicht. Sneller telen. Betere kwaliteit. Ik zou haast zeggen, ga ook nog gieten met gevitaliseerd water en je hebt geen kunstmest meer nodig! Het klinkt haast te mooi om waar te zijn.

Ik ga de radio maar weer uitzetten. Misschien dat er af en toe een akoestische gitaar voorbij komt, maar daar verblikt of verbloost een matricaria niet van. Eerst nog eventjes sparen. Wat kost het eigenlijk?

Kees van Egmond

Reageer op dit artikel

avatar