Bloem en Blad Vakmanschap Alternatief Varend Corso gaat niet door

Alternatief Varend Corso gaat niet door

0

De betrokken gemeentes bij het Varend Corso geven geen toestemming voor het alternatieve plan, een fietstocht langs bloemrijke objecten in dorpskernen en locaties van deelnemers. Volgens de corona-maatregelen is het niet veilig uitvoerbaar.

De fietsroute langs de objecten leek de organisatie een perfect coronaproof alternatief. De gemeente Westland attendeerde hen als eerste dat voor zo’n georganiseerde fietstocht, mede gezien de verwachte deelname, wel degelijk een evenementenvergunning nodig is. Die wordt vanwege de coronamaatregelen in ieder geval tot 1 september niet verstrekt door gemeentes. Een tentoonstelling van de kinderwedstrijd in corsoweekend 2 t/m 5 juli vervalt om dezelfde reden.

Van de 45 deelnemers aan Varend Corso 2020 had een tiental reeds aangegeven om mee te doen met het alternatieve plan. Dat waren vooral dorpskernen uit Gemeente Westland. Er was geen aanmelding van degenen zich als deelnemer met een commerciële boot hadden ingeschreven. De organisatie meldt dat één ding vast staat: ’op 1,2,3 en 4 juli 2021 komt Varend Corso terug als nooit tevoren!’

Een eerder bericht over het alternatieve Varend Corso vindt u hier.

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar