Ammerlaan The Green Innovator Winnaar EZK Energy Award 2020

Op 28 januari mocht Ammerlaan The Green Innovator de EZK Energy Award 2020 in ontvangst nemen. „Na jaren lang knokken beloond worden met deze prijs is niet met woorden te beschrijven”, aldus Leon Ammerlaan.

De kweker van tropische planten viel volgens de jury op door de unieke inpassing van geothermie in de omgeving. Ammerlaan is als winnaar gekozen omdat de brede verbinding met de omgeving de jury enorm aansprak. De opgewekte energie is niet alleen voor het familiebedrijf. De warmte wordt ook gebruikt door 24 andere kwekers, appartementen in Pijnacker-Noord, het Stanislas College, een sportcentrum en een zwembad.

Esther Pijs, juryvoorzitter, vertelt dat vooral de relatie tussen techniek, maatschappelijk draagvlak en samenwerking bij het bedrijf de doorslag gaf. “Zij zijn hierin vernieuwend en uniek. De ontwikkeling en toepassing van dit soort concepten is hard nodig voor de gewenste uitbreiding van de energietransitie. Daarnaast belast geothermie de ruimtelijke omgeving aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld energie uit zon of wind. Ammerlaan is een mooi voorbeeld van hoe je warmte en warmtenetten toepast en exploiteert.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties