Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Amstelveens computerbedrijf helpt boeren en tuinders geld te verdienen met bitcoins

Amstelveens computerbedrijf helpt boeren en tuinders geld te verdienen met bitcoins

0

Je installeert een speciale computer met meerdere grafische kaarten en een enorme rekencapaciteit. Vervolgens gaat het apparaat, helaas wel een energieslurper, dag en nacht aan de gang met het mijnen van bitcoins. Op den duur levert dat transactievergoedingen op en nieuwe bitcoins die je kunt verhandelen. Ook boeren en tuinders kunnen zo extra geld verdienen. Het Amstelveense computerbedrijf Bitcoinboeren ziet hier zelfs een gat in de markt en levert agrarische ondernemers de benodigde mining-computers en verzorgt de volledige installatie van de apparatuur.

Volgens Bitcoinboeren hebben boeren en tuinders de perfecte uitgangspositie voor het mijnen van bitcoins. „Ze kopen namelijk goedkoop stroom in en beschikken veelal over een eigen stroomvoorziening zoals zonnepanelen of een windmolen.” Het bedrijf stelt verder dat agrariërs geboren ondernemers zijn die met beide benen op de grond staan. „Zeker nu de hype voorbij is en de prijzen van Bitcoin, Ethereum en andere digitale munten weer in de lift zitten is het rendement erg interessant en wordt het break-even-point steeds korter.”

Miningcomputers zijn specifiek ontworpen voor het mijnen van Bitcoins en andere cryptovaluta. Foto: Bitcoinboeren

In het voorjaar van 2019 wil Bitcoinboeren een zogeheten coinheater introduceren. Deze industriële kachel mijnt tevens Bitcoins, waarbij de vrijkomende warmte kan worden benut voor verwarming van bedrijfsruimten.

Via het mijnen (in het Engels: minen) van bitcoins ontstaan er in het Bitcoin-netwerk nieuwe bitcoins. Mining is het valideren en vastleggen van de transacties die in het Bitcoin- netwerk plaatsvinden. In ruil voor het minen maken miners kans op nieuwe bitcoins. Hun mining-computers zijn voortdurend aan het rekenen om tot een nieuw block te komen in de blockchain, het decentrale digitale kasboek waarin alle bitcoin-transacties worden vastgelegd. De miner die als eerste deze ingewikkelde rekensom oplost, mag een nieuw block toevoegen aan de blockchain met goedgekeurde transacties. Als beloning daarvoor ontvangt de miner 12,5 nieuw gemaakte bitcoins en de transactie-vergoedingen die horen bij de transacties in het block. Bitcoins kunnen verhandeld worden via wisselkantoren of digitale handelsplatformen voor cryptomunten.

Reageer op dit artikel

avatar