Amsterdamse schoolkinderen gestart met planten van 30.000 tulpenbollen

  Op woensdagochtend 10 november is de Tulpenplantendag georganiseerd. Tientallen leerlingen van de Nicolaas Maesschool maakten een begin met het planten van de in totaal 30.000 tulpenbollen bij het Vondelmonument in Amsterdam.

  De 30.000 tulpenbollen worden, naar een vooraf gemaakt ontwerp, geplant. Het ontwerp bestaat uit kleurvakken die geometrisch met elkaar verbonden zijn. De leerlingen van de Nicolaas Maesschool kregen de opdracht om de juiste kleur in de vakken te planten. Binnen een uur hadden de leerlingen al 3.000 tulpen geplant. De komende weken gaan vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark de beplanting afmaken, zodat in het voorjaar het Vondelmonument omringt is door een kleurrijk tulpenveld.

  Tulpenplantendag

  Bulbs4kids pakket

  De Tulpenplantdag is de aftrap voor Bulbs4Kids. In de week van 10 november ontvangen 2.250 basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Canada een Bulb4Kids pakket. Dit is een lespakket, inclusief bloembollen. Op deze manier kunnen basisschoolkinderen met elkaar, op een leuke manier bloembollen ontdekken.

  Tulpenplantendag is een initiatief van Bulbs4Kids, het Tulp festival en de GroeneBuurten.

  Bron: Bulbs4Kids. Foto: Richard Mouw

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties