Angelle van Kleef heeft veel werk in de nieuwe en in de ‘oude’ kas

Binnen drie weken was de kas gebouwd en dicht. Omdat de temperaturen nog steeds hoog zijn (28 – 30°C) is het belangrijk dat het lucht open kan. De elektricien is echter met een grote klus elders bezig. Door de afstand vindt hij het een probleem om iemand hierheen te sturen. We hebben nu het lucht handmatig opengezet. En dat zal nog wel een tijdje zo blijven.

De verwarmingsonderdelen zijn gebracht. De installateur komt in oktober. Voor die tijd hangen wij de haken op en verven de pijpen. In de warme kas gebeurt dat alleen vroeg in de ochtend of aan het eind van de dag. Jammer dat de dagen alweer korter worden.

In het bestaande gedeelte wordt ondertussen de kas opnieuw ingericht. Waar voorheen hibiscus stond komt nu bromelia. We gaan zelf de zandgrond opnieuw egaliseren, gronddoek erin en verwarmingsslangen erop leggen. Ook komt er een nieuw schaduwschermdoek in. Hiervoor doen we het meeste werk zelf. De trekdraden worden vervangen door de installateur. Wij trekken het schermdoek erin, knippen en naaien en klippen. Daarna vervangen we de regenleiding. Oude strengen eruit, nieuwe strengen erin en nieuwe doppen erin. Dat houdt ons weer even bezig.

Ondertussen komen de planten voor het nieuwe seizoen binnen. De bromeliaplanten werden geladen in de omgeving van Orlando een dag voordat orkaan Irma schade aanbracht bij veel kwekerijen in zuid en centraal Florida. We gaan ons bromeliasortiment uitbreiden met 7,5 cm, 10 cm en 12 cm potten. De onbewortelde hibiscusstekken komen uit Vietnam. De leverancier wil in Noord-Amerika gebruik maken van een nieuwe tussenpersoon. De import en distributie van de stekken blijven hetzelfde. Alleen de kosten zijn 18% omhoog gegaan.

Aan het eind van de week kwam een nieuwe klant van bromelia’s op bezoek met jeugdig personeel. Zij waren bijzonder geïnteresseerd in onze kas, methode van kweken en assortiment. Ze gaan onze 10 cm bromelia’s evenals hun eigen product upgraden. De verkoop in Ontario van een uniek en hoogwaardig product is een formule die goede belangstelling geniet van bloemenspeciaalzaken. Na een enerverende uitwisseling van kennis en ervaring is er weer even tijd voor een biertje bij onze lokale microbrouwerij.

Angelle van Kleef,

potplantenkweker Ontario, Canada

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties