Anthuriumtelers doneren ruim 15.000 euro aan de Hartstichting

De Hartstichting ontving tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer een cheque van €15.605 van de Nederlandse Anthuriumtelers. Dit bedrag is de opbrengst van de actie ‘Planten en bloemen met een hart‘  die de telers voor de vierde keer organiseerden.

 

De maand september was voor het vierde jaar op rij actiemaand voor Nederlandse telers van pot- en snijanthuriums. Met speciale veilingen, collectes en de verkoop van bloemen en planten is geld opgehaald voor de Hartstichting. Met het bekende symbool van de Hartstichting op de hoes is bij tuincentra, bloemisten en supermarkten in Nederland en Duitsland duidelijk gemaakt dat er een link is tussen anthurium met zijn hartvormige bloemen en het goede doel. Per verkocht exemplaar ging een bijdrage naar de Hartstichting.

De actie begon vrijdagochtend 1 september toen telers van snijanthurium ruim € 3100,- ophaalden.  Van de bloemen die zij die ochtend veilden op de klokken in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg droegen zij 5% van de opbrengst af. Dinsdag 26 september veilden telers van potanthurium speciale ‘Hartstichtingkarren’ in Aalsmeer en Naaldwijk en haalden bijna €1.000 op.

Uiteindelijk is dit jaar €15.605 ingezameld. Woensdag 8 november is dit bedrag op de Royal FloraHolland Trade Fair door de telers overhandigd aan vertegenwoordigers van de Nederlandse en Duitse Hartstichting.

Vorig jaar bracht de actie ruim €29.000 op en in 2015 stopte de teller op ruim €25.000. De samenwerking tussen de anthuriumtelers en de Hartstichting bestaat sinds 2014. Er is inmiddels € 83.233 opgehaald voor onderzoek omtrent het terugdringen van hart- en vaatziekten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties