Arendcactus stapt ook in de productieteelt van cactussen

Na ruim 20 jaar zich enkel georiënteerd te hebben op de stekvermeerdering van cactussen en succulenten startte Arendcactus eind 2017 ook met de productieteelt van cactussen. Inmiddels runnen Hans en Annemiek van der Arend de kwekerij samen met hun zoon Sam en dochter Laura. „Nog elk jaar worden de teelthandelingen geoptimaliseerd ten faveure van een betere kwaliteit. Niets is leuker dan pionieren op het eigen bedrijf”, verwoordt Sam. 

Voor de nieuwe tak van sport is een tweede teeltlocatie in de buurt aangetrokken, een ruim 2 ha grote kas in Berkel en Rodenrijs. Daar wordt nu een ruim assortiment cactussen (meer dan 50 soorten) in de potmaten 12 en 15 centimeter geteeld. Een klein gedeelte is afkomstig via de eigen stekvermeerdering.

Het merendeel zijn gezaaide cactussen geleverd door een vaste vermeerderaar. In de winter wordt een deel van de gezaaide stekken op de opkweeklocatie licht belicht en gestookt om een betere jaarplanning te hebben.

„We krijgen de productieteelt van cactussen steeds beter in de vingers en geven er steeds meer onze eigen draai aan. Daar hebben we bewust de tijd voor uitgetrokken. Net als bij het opkweken is het bij het afkweken van cactussen en succulenten pionieren op het eigen bedrijf”, verwoordt Van der Arend.

Lees volledige bedrijfsreportage in de Bloemisterij van 4 december of online (inclusief diaserie) via deze link.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties