Arno van Marrewijk: tevreden met niches van amaryllis

Arno en Lisa van Marrewijk hebben samen een amarylliskwekerij in De Lier. Een kwekerij van 1 ha. met zeven cultivars. Niches waarmee ze van oktober tot begin maart op de markt zijn. Dagelijks zo’n drie karren met bloemen, die worden verdeeld over drie veilingen.

Optimaal sturen en spreiden met niches van amaryllis, dat is het motto bij de kwekerij van Arno en Lisa van Marrewijk. In de loop der jaren zijn ze alle facetten van de teelt in eigen beheer gaan doen. Zo is een versnipperaar aangeschaft, waardoor insleep van ongewenste ziekten en plagen nog verder beperkt is. Ketels om de bollen te koken en ontsmetten zijn sinds 2018 aanwezig op het bedrijf. „De bollen gaan de tuin niet meer af”, legt de teler uit. Hij is tevreden over de productie en prijsvorming van het huidige seizoen. „Het loopt het aardig, met iets minder stelen productie dan vorig jaar. Dat komt omdat er vorige winter veel is gerooid. Dit jaar dus relatief veel jong gewas. Er zijn maar een paar vakken waar dezelfde bollen een vierde jaar op rij in bloei komen.”

Lees meer over het bedrijf van Arno en Lisa van Marrewijk in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week. Online lezen kan via deze link (inlog vereist)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties