Hortipoint Arvesta koopt belang in Van der Hoeven Horticultural

Arvesta koopt belang in Van der Hoeven Horticultural

0

De Belgische toeleverancier Arvesta heeft een minderheidsparticipatie genomen in Van der Hoeven Horticultural projects uit Den Hoorn. Arvesta wil met Van der Hoeven de absolute marktleider worden in het topsegment van de tuinbouw door verdere organische groei en acquisities.

Arvesta is als full service provider voor boer en tuinder marktleider in België. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. De jaaromzet is 1,4 miljard euro en er werken 1.900 mensen. Het bedrijf heeft 40 eigen merken en is een kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. Ze zijn met 250 AVEVE-winkels actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail.
De investering in Van der Hoeven Horticultural projects past volgens Niek Depoorter , Business Unit Director Agri Horti bij Arvesta volledig in de strategie van Arvesta om internationaal verder te groeien. Het bedrijf wil met Van der Hoeven de absolute marktleider worden in het topsegment van de tuinbouw door verdere organische groei en acquisities.

Elkaar aanvullen

De bedrijven stellen dat ze elkaar aanvullen. Het strategisch partnerschap sluit volledig aan bij Arvesta’s langetermijnvisie om een nog sterkere full-service partner te worden, zowel in België als in het buitenland.
„De participatie door Arvesta komt op het juiste moment”, aldus Peter Spaans en Martin Steentjes directeuren bij Van der Hoeven. „In onze langetermijnstrategie en visie op innovatie en techniek ontstond de wens om strategische partnerships aan te gaan die goed
passen bij onze klantfocus en bedrijfscultuur. Van der Hoeven nam om die reden een jaar geleden Enthoven-Patron over, een installatiebedrijf in de internationale glastuinbouw.

Management blijft aan

Het huidige management van Van der Hoeven zal samen met Arvesta een belangrijke rol
blijven spelen in de strategische uitbouw van het bedrijf waarbij de participatie van Arvesta
verder zal worden uitgebouwd.

Van der Hoeven Horticultural Projects heeft 125 FTE in dienst en een jaaromzet van ruim 120 miljoen euro. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen aan telers en investeerders met een sterke focus op automatisering, hernieuwbare energie, klimaatbeheersing, koeling, water efficiëntie en nieuwe teelten

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar