Auteurs Posts van Paula van der Hulst

Paula van der Hulst

Paula van der Hulst
24 POSTS 0 REACTIES

Jongeren en mannen kopen vaker bloemen en planten online

Steeds meer consumenten kopen producten op internet. Dat is makkelijker en scheelt tijd. Leeftijd en man of vrouw blijkt het nodige verschil te maken...

Alstroemeria in februari op Bloemenagenda

In februari vieren we de liefde. Die voor je partner, maar ook die voor familie en vrienden. Alstroemeria is met haar symboliek de uitgelezen...

Winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

Kleinere, zelfstandige winkeliers melden zich steeds vaker aan bij het Waarschuwingsregister van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de...

Decorumproducten voor iedereen verkrijgbaar

Decorum bloemen en planten zijn niet langer voorbehouden aan geselecteerde dealers, maar vanaf nu voor iedereen verkrijgbaar. Leden van Decorum zijn daarnaast verplicht om...

Elf tulpen strijden om Interpolis Tulpenprijs

Elf tulpen strijden dit jaar om de Interpolis Tulpenprijs. De winnaar van de prijs wordt tijdens de Vaktentoonstelling in Proeftuin Zwaagdijk uitgereikt.Waar normaal gesproken...

Frederique’s Choice presenteert ecologische footprint-boeketten

Frederique's Choice, het bloemenmerk van Frederique van der Wal, presenteert twee gemengde boeketten waarvan de ecologische footprint wordt berekend. Dit is in de sierteeltsector...

Speciale zegels voor Kom in de Kas

Het 40-jarig jubileum van Kom in de Kas wordt gevierd met speciale postset van Post NL. De set bestaat een velletje van drie postzegels en drie ansichtkaarten.

Wie is de beste Fleurop bloemist?

Fleurop roept Nederlanders op om op hun favoriete bloemist te stemmen. De organisatie houdt de verkiezing van Beste Fleurop Bloemist van Nederland dit jaar voor het eerst.

Meer dan 2 miljard tulpen

De tulpenproductie in Nederland doorbreekt dit jaar voor het eerst de grens van 2 miljard. Dit blijkt uit recente gegevens van branchevereniging KAVB. Nederlandse tulpen worden over de hele wereld afgezet.

Tuinplant februari: voorjaarsbollen op pot

Met voorjaarsbollen op pot vervroeg je het voorjaar niet alleen in de huiskamer maar ook in de tuin. Reden voor Bloemenbureau Holland om de bollen op pot uit te roepen tot Tuinplant van de maand februari.

Tevredenheid overheerst op &Trendz

Voorjaarsbeurs &Trendz in Gorinchem is afgesloten. De eerste beurs van het seizoen liep van 15 t/m 17 januari. Een rondgang over de beurs liet zowel van standhouders als bezoekers tevreden geluiden horen.

Kees van der Hulst verlaat na 48 jaar De Klerk

De aandelen had hij al overgedragen aan zoon Jos. Maar vrijdag 20 januari is het echte afscheid. Dan zegt Kees van der Hulst vaarwel tegen De Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting.

Meer zzp’ers vroegen bijstand aan

Het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers is in het vierde kwartaal met 5% toegenomen. Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, komt die groei vooral voor rekening van zzp'ers.

JUB Holland winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs

JUB Holland is de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Het bloembollenbedrijf mag zich hierdoor een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Broekhof maakt werk van maatschappelijke verantwoordelijkheid

Verpakkingenleverancier Broekhof is per dit jaar participant van BSCI, Business Social Compliance Initiative. Deze organisatie zet zich in voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de hele wereld.

Leerlingen Limburgse bloemsierkunstselectie bekend

Brandon Bour, Julie Groteclaes en Mirthe Mans zijn de drie vmbo-leerlingen die Limburg gaan vertegenwoordigen bij de Skills Finals. De drie vierdejaars leerlingen volgen hun opleiding aan het Citaverde College in Heerlen.

‘Vasthouden van handel funest voor hele sector’

Bloemisten ergeren zich aan de ondermaatse kwaliteit van de bloemen. Voor hoogtijdagen, zoals de afgelopen kerst, houden kwekers hun producten vast om vervolgens de 'hoofdprijs' te ontvangen. De bloemisten mogen dan de klachten van de consument opvangen.

FloraHolland schrijft 3% omzetstijging in 2016

Royal FloraHolland meldt over 2016 een cumulatieve omzetstijging van ruim 3%. De veiling noemt dit 'Een mooi resultaat gezien het feit dat omzetontwikkelingen van de afgelopen jaren rond de 1% lagen.'

Nu op alle klokken achteraan veilen bij ontbreken productfoto

Ook Aalsmeer en Eelde gaan over op achteraan veilen van partijen zonder productfoto. De maatregel gaat in op 2 januari 2017. Daarmee is de uitrol op alle klokken van Royal FloraHolland een feit.