De Boomkwekerij Nieuws Automatiseringsman Fleuren wint innovatieprijs

  Automatiseringsman Fleuren wint innovatieprijs

  0

  Yannick Smedts van Boomkwekerij Fleuren heeft een landelijke innovatieprijs gewonnen, omdat hij vroegtijdig inzet op datagedreven technologie in de sector en daarmee een voorbeeld is voor andere kwekers.

  Uit tien genomineerden won Smedts de VIAS Data Innovation Award 2018, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de ICT-vereniging voor landbouw, voeding en groene ruimte VIAS.

  Bij het beoordelen bekijkt de jury, bestaand uit experts in ICT, naar de mate van vernieuwing en/of innovatief karakter van het businessmodel waarin de genomineerde innoveert. Ook wordt gekeken naar de mate van datagedrevenheid en specifieke technologie, alsmede de mate van inspiratie, afstraling en kennisdeling in de sector.

  ’Zelfs inzet als anderen terughoudend zijn’

  De jury roemt de automatiseringsman van Fleuren, omdat hij vroegtijdig inzet op technologie ’zelfs op momenten dat anderen binnen de sector daar nog terughoudend in zijn. Daarmee zorgt hij voor leerervaring.’

  Smedts is binnen Fleuren bezig met onder andere toepassing van dronetechnologie, robotisering (kleine autonoom rijdende voertuigjes tussen vruchtbomen) en bodemscannen. Dat laatste doet Smedts ook reeds voor andere kwekers.

  Foto: Fleuren

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar