Banken geven kleine bedrijven uitstel van betaling

Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen, en op renteverplichtingen. Dat hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank vandaag besloten, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. 

De coronacrisis brengt een grote schok teweeg in de samenleving en de economie. De financiële nood onder ondernemingen in tal van bedrijfstakken is groot. Daarom komen banken nu in aanvulling op het pakket van het kabinet met gezamenlijke maatregelen. Dit biedt ruimte voor zakelijke klanten in alle sectoren met een financiering tot 2,5 miljoen euro. Voor de groep met een hogere verplichting houden banken de verdere ontwikkelingen scherp in de gaten.

“Bedrijven door deze moeilijke tijd heen loodsen”
De banken hebben deze maatregelen vanochtend gepresenteerd aan minister Hoekstra (Financiën) en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Chris Buijink, voorzitter van de NVB: “Met het pakket maatregelen voor banen en economie zijn belangrijke stappen gezet om bedrijven en werknemers door deze moeilijke tijd te loodsen. Banken komen nu met eigen aanvullende maatregelen om een aanzienlijk deel van ondernemend Nederland extra tegemoet te komen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties