Telers hoeven ledenlening niet op te eisen

Rabobank en ABN AMRO gaan niet van telers vragen dat zij de ledenlening op eisen bij Royal FloraHolland. Arne Bac, sectorspecialist tuinbouw Rabobank meldt dat dit in overleg met Royal FloraHolland besloten is. “Wij hebben besloten dat niet te doen, omdat het de continuïteit van de veiling kan schaden. De veiling is een systeembedrijf binnen de sierteeltketens. Met een vergelijkbare orde als een bank. Wij doen er alles aan om de veiling te blijven financieren.”

Bac geeft aan dat Rabobank zeer terughoudend is telers te vragen aanspraak te maken op het vrijgeven van de ledenleningen. “De andere banken volgen deze lijn ook.” Jan de Ruyter, sector banker plantaardige sectoren van ABN AMRO, bevestigt dit verhaal. “Wij gaan dat op dit moment niet eisen van telers. Dit zou de structuur en de financiering van de coöperatie te veel onder druk zetten.”

Videoboodschap Royal FloraHolland
Afgelopen donderdag 19 maart riep CEO Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland telers op naar hun banken te gaan, als ze financiering nodig hebben. Hij deed dit in een videoboodschap. “De banken kunnen zeer snel beoordelen of je krediet nodig hebt.” Hij gaf aan dat de bloemenveiling in overleg was met banken om de ledenlening niet op te eisen. “Ook wij moeten zorgen dat we onze bedrijfsvoering overeind houden. Wij zijn in gesprek met onze bank over onze financiering.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties