Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Bas Sonneveld heeft moeizaam cyclamenseizoen achter de rug

Bas Sonneveld heeft moeizaam cyclamenseizoen achter de rug

0

Over zijn cyclamenseizoen is Bas Sonneveld van Sonneveld Plants in Honselersdijk niet super tevreden. Het is een moeizaam jaar qua afzet. Vooral rond Allerheiligen viel het fors tegen in Frankrijk en België door warm en regenachtig weer.

Om meer bloei te realiseren, is Sonneveld iets warmer gaan telen: oplopend tot oplopend tot 17oC in plaats van 14 tot 15oC. Maar ook in cyclamen geen klagen van Sonneveld over de werking van de natuurlijke vijanden: Amblyseius montdorensis en Hypoaspis.

Sortimentsvergelijking poinsettia

Door het donkere weer is zijn kerststerrenseizoen ook later op gaan gekomen, maar halverwege volgende week loopt hij weer op schema. Uitspraken doen over het seizoen is nog te vroeg, maar hij zal veel extra ervaring op doen. De helft van de jaarlijkse sortimentsvergelijking van de landelijke commissie Poinsettia van Glastuinbouw Nederland ligt namelijk bij hem. Morgen, 21 november, komen collega’s langs om bij te praten over de ontwikkelingen rondom de potten en de vernieuwingen binnen het sortiment.

Lees de uitgebreidere Vakgeluid met Sonneveld vrijdag in de Bloemisterij of nu al online (na inloggen).

 

 

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar