Bedrijf in Brielle berispt voor wijze middelengebruik

Bij een controle van de Inspectie SZW op een potplantenbedrijf in Brielle, naar aanleiding van een melding, zijn onrechtmatigheden geconstateerd bij de inzet van gewasbeschermingsmiddelen. De inspectiedienst heeft geëist dat het bedrijf orde op zaken stelt en houdt hier toezicht op.

Volgens Inspectie SZW worden er onvoldoende maatregelen getroffen als er spuitwerkzaamheden worden uitgevoerd. Zo heeft het bedrijf, dat onder meer hortensia’s en potchrysanten kweekt, niet in kaart gebracht in welke mate medewerkers worden blootgesteld aan de gevaarlijke stoffen. In het verlengde daarvan beschikken werknemers niet over de benodigde beschermingsmiddelen zoals een spuitpak, bril, handschoenen en veiligheidsschoenen. De oogdouche staat verkeerd opgesteld en de bestrijdingsmiddelen worden verkeerd bewaard. Arbeidsmiddelen zoals de spuitapparaten waarmee het bedrijf werkt, zijn niet gekeurd.

Verder ontbreken zogeheten veiligheidsinformatiebladen . Daarin staat belangrijke informatie over de risico’s van een gevaarlijke stof en aanbevelingen voor het veilig gebruik ervan op het werk. Als er informatie niet klopt of ontbreekt, kan dat gevaar opleveren voor medewerkers. Verder heeft het bedrijf geen of een onveilige procedure voor het weer betreden van de kas wanneer de planten net zijn bespoten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties