Bedrijfsobligatie als financiering interessant voor sierteelt

Bedrijfsobligaties kunnen een interessante opties zijn voor kwekers, handelsbedrijven en andere partijen in de Nederlandse sierteelt voor de financiering van hun investeringen. Dit zegt onafhankelijk monetair econoom Edin Mujagic in een interview met het Vakblad voor de Bloemisterij.

Volgens Mujagic zijn bedrijfsobligaties een efficiënte methode met een voor de ondernemer mogelijk aantrekkelijk rentepercentage, maar worden zij als mogelijkheid vaak onderbelicht. „Maar een bedrijf in de teelt of export met een beetje omvang kan wellicht zichzelf financieren, bijvoorbeeld door obligaties uit te geven.’’

Voorwaarden voor bedrijfsobligaties zijn volgens Mujagic voldoende omzet, financieel solide bedrijfsvoering en een investeringsbedrag die het voor de bank, die de uitgifte gaat begeleiden, aantrekkelijk maakt om obligaties uit te schrijven. Voor zogeheten institutionele beleggers als pensioenfondsen of verzekeringsmaatschappijen kan het interessant zijn om op deze wijze te investeren in de Nederlandse sierteelt.

Mujagic raadt bedrijven die willen investeren aan om zeker meer informatie op te vragen over bedrijfsobligaties. ,,Bedrijfsobligaties kunnen interessant zijn voor de Nederlandse sierteelt.’’ In het interview gaat de econoom verder in op de rol van de banken, de verwachte ontwikkeling van de rente en de huidige monetaire verhoudingen binnen de Europese Unie.

Edin Mujagic gaat meer over de financieringsmogelijkheden voor de Nederlandse sierteelt vertellen in de Masterclass Money Management. Meld je daarvoor hier aan en je kan Mujagic persoonlijk jouw vragen stellen.

Lees het interview met Mujagic in het Vakblad voor de Bloemisterij nr. 11 van 17 maart 2017.