België krijgt tulpenpluktuin in Antwerpen

Het succes van de Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam is opgepakt door onze zuiderburen. In 2018 krijgt België een tulpenpluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

 

Met de tulpenpluktuin op het plein voor het centraal station in Antwerpen gaat een wens van de Belgische bloemistenwinkeliersvereniging KUFB in vervulling. Die organisatie was al langer betrokken bij de activiteiten die Tulpen Promotie Nederland (TPN) sinds 2012 op de derde zaterdag in januari organiseert rond de viering van Nationale Tulpendag. De KUFB kreeg steun van de VLAM die promotie maakt voor allerlei agrarische producten uit Vlaanderen. Ook groothandelaren en telers in België stellen dat de Nationale Tulpendag in België een goed middel is om de start van het Tulpenseizoen groots onder de aandacht te brengen van de consumenten.

100.000 stelen

De tulpen voor de pluktuin in Antwerpen zullen geleverd worden door de Belgische kwekerij Tuliflor van Christoph Pieters. In 2018 gaat het om 100.000 stelen, de helft van wat er jaarlijks op de Dam wordt opgesteld. De Belgen betalen het evenement zelf. Vanuit TPN is wel een projectteam aangesteld dat de Belgische collega’s zal ondersteunen bij de organisatie van Nationale Tulpendag. Het ontwerp van de Nederlandse pluktuin in 2017, op basis van het thema Dutch Design, zal dienst doen als basis voor het opstellen van de bakken met tulpen op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties