Home Hortipoint BelOrta: een coöperatie met consumentenmerk. Hoe werkt dat?

BelOrta: een coöperatie met consumentenmerk. Hoe werkt dat?

0
BelOrta: een coöperatie met consumentenmerk. Hoe werkt dat?

Drie jaar geleden besloot de Belgische coöperatie van groente- en fruittelers om consumentenmerken te ontwikkelen voor de producten die via haar veiling verhandeld worden en actieve promotie hiervoor te voeren. „We spelen al jaren Champions League met de kwaliteit van onze producten, maar de consumenten kenden ons niet”, zegt Division Manager Marketing Sofie Lambrecht.

Het is nog een jong verhaal”, vertelt Sofie Lambrecht als haar gevraagd wordt naar de merken van BelOrta. Zij is Division Manager Marketing bij de Belgische fusieveiling die haar basis in Sint Katelijne Waver nabij Mechelen heeft. BelOrta is in de loop der decennia ontstaan door diverse fusies van Belgische veilingen en die brachten allemaal hun eigen merken mee. „Het waren onbekende merken die elkaar kannibaliseerden. Daarom hebben we de stap gemaakt om alles onder BelOrta in de markt te zetten en dat naar de consument toe te promoten.” Het enige handelsmerk dat daarnaast is blijven bestaan is het lastenboek Flandria.

Vorig artikel Vakgeluiden: ’Iris in onze ogen een voorjaarsbloem, net als tulp’
Volgend artikel Gemeente geeft gratis toekomstbomen aan Tilburgers
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties