Benefits of Nature timmert aan de weg

Benefits of Nature heeft wederom een hectisch jaar achter de rug met veel nieuw lopende projecten. Toch vond directeur Henri Potze dat de organisatie niet langer kon ontbreken op een belangrijk internationaal sierteeltpodium als de IPM.

Benefits of Nature (BON) berekent en verbetert de footprint van bedrijven en hun producten in de internationale land- en tuinbouw. In 2016 is BON vooral bezig geweest met samenwerken, groeien en het verbeteren van onze processen. De organisatie is door allerlei partijen, onder meer de zogenoemde Fouding Father’s, financieel ondersteund. Ze hebben er nu tegen de 70. „We staan steeds steviger op eigen benen, zodat we besloten hebben het bij 100 Founding Fathers te laten”, licht Potze toe.

Snijbloemen

Onlangs maakte bloemenmerk Frederique’s Choice bekend met twee boeketten op de markt te komen, waarop de footprint vermeld staat. BON heeft hiervoor van alle onderdelen de footprint bepaald, dus niet alleen van de bloemen, maar ook van onder meer hoes, doos en voeding. In beide boeketten zijn takken van de pistacheboom (afkomstig uit Spanje) en salalblad (Verenigde Staten) verwerkt. Het verschil tussen de boeketten is dat in het ene boeket rozen uit Kenia zitten en in het andere gerbera’s uit Nederland.

Daarmee is duidelijk dat BON ook bezig is snijbloemen van een footprint te voorzien; met potplanten is de organisatie twee jaar geleden begonnen. Binnenkort zijn ook de eerste Nederlandse alstroemeria’s en rozen voorzien van een footprint.