Benfried in Belgische handen

  Arvesta, de Belgische fullservice partner van boer en tuinder, zet haar internationale groei door met de volledige overname van toeleverancier Benfried. Deze overname past volledig in de strategie van beide bedrijven om internationaal verder te groeien.

  Het Belgische bedrijf Arvesta heeft een sterke positie binnen de glastuinbouwsector met haar merken Sanac, Hortiplan en Alliance (NL). In 2020 nam ze een minderheidsbelang in Van der Hoeven Horticultural project (NL).  De toeleverancier heeft vestigingen in Belgïe, Nederland, Frankrijk en Duitsland. De jaaromzet is €1,5 miljard en er werken 2.000 mensen. Het bedrijf heeft 40 eigen merken en is een kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. Ze zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, machines en retail met hun 250 Aveve-winkels en 3 Eurotuin-winkels.

  Niek Depoorter, Business Unit Director Agri & Horti, Arvesta: „We zijn bijzonder opgetogen over deze samenwerking met Benfried. Samen kunnen we de uitdagingen binnen de sector aangaan en duurzame innovaties in de glastuinbouw internationaal lanceren.”

  Voor de klanten verandert er zo goed als niets. De finale afronding van de overname is onderworpen aan de goedkeuring van de Nederlandse concurrentieauthoriteiten.

  Nadenken over de toekomst

  Petto en Fried Koop, respectievelijk financieel directeur en commercieel directeur bij Benfried, zijn allebei ruim in de zestig en dus was het zaak om na te denken over de toekomst van het bedrijf. Ruim een jaar is gezocht naar de juiste partner. Het behoud van continuïteit, identiteit en werkgelegenheid speelde een grote rol bij de keuze. „Deze overname maakt Benfried klaar voor de komende 75 jaar,” vertelt Petto Koop. „Wij willen meegroeien en innovatief blijven, en hiervoor heb je een bepaalde grootte nodig, “vult Fried Koop, aan.

  Familiebedrijf sinds 1946

  Benfried is een familiebedrijf dat sinds 1946 is uitgegroeid tot een professionele toeleverancier aan de internationale tuinbouwsector met een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en tuinmateriaal. De onderneming heeft de hoofdvestiging in Den Hoorn (Zuid-Holland) en heeft ruim 70 medewerkers die de klanten bijstaan met hun kennis en expertise. Hiernaast ontwikkelt, verwerkt en verkoopt Benfried ook duurzame steenwolproducten onder het eigen label ‘Multigrow’. Naast de hoofdvestiging in Den Hoorn zijn er vestigingen in Klazienaveen, Honselersdijk, Berkel en Rodenrijs en Moerkapelle. De jaaromzet van Benfried €41 miljoen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties