Beperkt schade door stormachtig weekend

Verzekeringsbedrijven meldden dat er naar schatting ongeveer 200 agrarische bedrijven schade hebben opgelopen door de storm. Onder dat aantal vallen 65 glastuinbouwbedrijven. De grootste schademelding betreft 80 ruiten op een bedrijf.

Woordvoerder Adri Witlox van verzekeraar Achmea spreekt over relatief weinig schade, als hij de balans opmaakt na het stormachtige weekend van 9 en 10 maart. Zaterdag kampte Nederland met zware tot stormachtige wind, zondag 10 maart was de eerst officiële storm van 2019.

Zaterdag zorgde de wind vooral in Noord-Holland voor schade, zondag kregen met name Zeeland, Brabant, Limburg en Zuid-Holland het zwaar te verduren.

De zwaarste windstoten werden in Ell (Limburg) en rondom Bergen op Zoom gemeten, waarde windsnelheden van 120 km/h haalde.

Een glastuinbouwbedrijf heeft melding gemaakt van 80 kapotte ruiten door de storm. Dat is het hoogste aantal dat Witlox noteerde na afgelopen weekend. Het aantal kapotte ruiten zegt niet alles, benadrukt de woordvoerder : „Het schadebedrag hangt ook sterk af van de teelt in de kas en de tijd die nodig is om de ruiten te repareren.”

De meeste schade ontstond door omgewaaide bomen en schuttingen en rondvliegende dakpannen. In totaal is er volgens de verzekeringsbedrijven voor enkele miljoenen schade aangericht afgelopen weekend.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties