Home Vakblad voor de Bloemisterij Energie Bereid je vast voor op telen zonder gas

Bereid je vast voor op telen zonder gas

0
Bereid je vast voor op telen zonder gas
Foto: Joef Sleegers

Wat is de beste route naar een fossielvrije teelt? Met dit thema trekt Kas als Energiebron dit najaar door het land, om met groepen telers te discussiëren over de mogelijkheden. ’Een fossielvrije glastuinbouw is nog toekomstmuziek, maar het is goed om vast voorbereidingen te treffen’, zegt Aat Dijkshoorn, projectleider Het Nieuwe Telen.

Het is niet de bedoeling dat telers nu in de stress schieten, waarschuwt Aat Dijkshoorn, projectleider Het Nieuwe Telen bij LTO Glaskracht, als hij praat over telen zonder gas. „Pas in 2040 hoeft de hele glastuinbouw fossielvrij te zijn. Maar het moet wel geleidelijk die kant op groeien.” Dijkshoorn is een van de mensen die met de roadshow van Kas als Energiebron door het land trekken, om met groepjes telers de mogelijkheden te verkennen.

Vorig artikel Proef op de som in Ethiopië
Volgend artikel Royal FloraHolland investeert €100 miljoen in koeling en opslag
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties