Berg RoseS breidt sortiment uit met rozen van Porcella Rosa

  Het verkoopteam van Berg RoseS gaat per 1 januari 2019 de rozen van Porcella Rosa, All4Love+ en Miss Piggy+, vermarkten. Het is de tweede commerciële samenwerking die Berg RoseS dit jaar aangaat met een collega in de rozenteelt.

  Berg RoseS wil graag een belangrijke rol spelen in de internationale sierteeltmarkt, waarin grote partijen elkaar naar verwachting steeds makkelijker zullen vinden. Arie van der Berg, eigenaar van het bedrijf uit Delfgauw: „Bij de uitbreiding van ons assortiment met de Red Naomi van Van der Drift Roses in september van dit jaar, merkten we dat de klanten het zeer waarderen dat wij hen kunnen ontzorgen met een breed assortiment rozen van hoge kwaliteit. Met de cultivars van Porcella Rosa kunnen we onze klanten nog breder bedienen en hen laten profiteren van one-stop-shopping.”

  Koerswijziging Porcella Rosa

  Jeroen Brabander van Porcella Rosa uit Berkel en Rodenrijs vult aan dat de cultivars All4Love+ en Miss Piggy+ per 1 januari 2019 onderdeel zijn van het reeds brede sortiment rozen dat via het realtime voorraadsysteem van Berg RoseS en VMP koppeling met de klanten zijn weg in de markt vind. Porcella Rosa sprak begin 2018 nog met het Vakblad voor de Bloemisterij over de koerswijzingen op het bedrijf van de broers Jeroen en Ferry Brabander. Ferry heeft inmiddels een adviserende rol en Jeroen verzorgt nu de dagelijkse leiding. Het streven naar meer aandacht voor afzet en promotie van hun All4Love+ en Miss Piggy+ is uiteindelijk uitgemond in een commerciële samenwerking met Berg Roses.

  Aanbod van 24 ha
  Het totale aanbod grootbloemige Nederlandse rozen bij Berg Roses is per 1 januari 2019 afkomstig uit 24 ha kas. Berg Roses teelt zelf in Delfgauw op 15 ha. vijf kleuren Avalanche+ en heeft daarnaast ongeveer 1 ha met daarin negen specialties, o.a de grasharten Red Eye en Flash Eye, maar ook Buttercup, Jumilia en Sophia Loren. Wasrozen kan het bedrijf eveneens aanbieden. Rode rozen zitten sinds 1 september 2018 in het pakket door een commerciële samenwerking met Van der Drift Roses. Deze kwekerij in Kwinstheul heeft 4 ha een nieuwe aanplant Red Naomi! in productie heeft.
  Porcella Rosa heeft 3,5 ha Miss Piggy+ en 0,5 ha All4Love+ in productie op hun mobiele teeltsysteem. Sinds 2015 is sprake van gefaseerd vervangen van die cultivars, zodat er altijd voldoende aanvoer is.

  De tweekleurige Miss Piggy+, het hoofdras van Porcella Rosa met 3,5 van de 4 ha kas in Berkel en Rodenrijs
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties