Berg Roses vervroegt teeltwisseling op 4 hectare

  Vanwege de vraaguitval door de coronacrisis gaat Berg Roses 4 ha. Avalanche+ vervroegd rooien en vervangen voor een breder sortiment. De rozenkwekerij uit Delfgauw verwacht begin juli de eerste nieuwe rozen te knippen.

   

  Het betreffende gewas Avalanche+ was 10 jaar oud en stond op de nominatie om over 1 tot 2 jaar vervangen te worden. Die klus is naar voren gehaald door de plotseling weggevallen vraag naar siergewassen medio maart vanwege het coronavirus. Het rooien is deze week begonnen. De eerste stekken voor de nieuwe aanplant zijn zo’n 10 dagen geleden gestoken. De vermeerderaars kunnen de bewortelde planten daardoor vanaf begin mei afleveren. Berg Roses verwacht begin juli de eerste rozen te knippen van de jonge aanplant.

  Zes in plaats van één cultivar op 4 ha

  Berg Roses heeft 16 ha rozen in productie in Delfgauw. Op 8 ha was dat cultivar Avalanche+. Dat areaal krimpt tot 5,1 ha. van die witte grootbloemige roos. Daarvan is 0,9 ha jong gewas, want Avalanche+ is een van de zes cultivars die na de teeltwisseling in de kas van 4 ha. gaan groeien. De indeling wordt:

  9.000 m²  Avalanche+

  9.000 m²  Con Amore

  9.000 m²  Sophia Loren

  9.000 m²  Miss Piggy+

  3.000 m²  Doris Day

  1.000 m²  Buttercup

  Twee cultivars zijn nieuw in het sortiment bij Berg Roses: de rode roos Con Amore en Doris Day. Van de rosé-oranje cultivar Miss Piggy+ heeft Berg Roses sinds begin dit jaar al 2.250 m² in productie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties