Betonblokken op toegangswegen bij bloemencorso in Zundert

De Bloemencorso Zundert wordt komend weekend extra scherp beveiligd met ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’. Hiermee wil de Brabantse gemeente het risico op een aanslag tijdens het grootschalige evenement verkleinen. Van een concrete dreiging is echter geen sprake, zo benadrukt een woordvoerster.

Dit meldt de website van BN/De Stem. Het is de eerste keer in de tachtigjarige historie dat de beveiliging van de corso wordt verscherpt. Dit gebeurt onder meer door het plaatsen van betonblokken op toegangswegen langs het vijf kilometer lange parkoers.

Ook is het aantal beveiligers opgeschroefd. ,,Niet dat er een noodzaak is vanwege directe terreurdreiging, maar we willen natuurlijk geen enkel risico nemen”, zo laat een zegsvrouw van de gemeente aan het regionale medium weten.  

Het corso trekt elk jaar tienduizenden bezoekers. BN/De Stem meldt ook dat de Amerikaanse kunstenaar Gil Bruvel een korte documentaire over de corso van Zundert online gezet op het designblog Colossal. In deze 20 minuten durende video portretteerde Bruvel vorig jaar de bouwers en ontwerpers van de corso.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties