Bij Plantion vraag en aanbod weer iets meer in balans

Op veiling Plantion in Ede draaide dinsdag 17 maart 2% van de handel door. Een dag daarvoor was dat nog 14%. Peter Bakker, directeur Plantion: „Vraag en aanbod lijken weer iets meer in balans te zijn.”

Dinsdag 17 maart waren 85 inkopers aanwezig op de klok in Ede. De veiling volgt de voorschriften van RIVM op en zorgt voor afstand tussen inkopers. Plantion heeft tevens voor iedere koper KOA-licenties gerealiseerd.

Bakker geeft aan dat de prijsval voor de klok dramatisch was de afgelopen week. Op maandag 16 maart waren de prijzen slecht. „Hetzelfde prijsbeeld dat op FloraHolland te zien was”, zegt Bakker. Op dinsdag krabbelden de prijzen bij Plantion weer ietsjes op.

De veiling voert geen noodmaatregelen door, zoals bij Royal FloraHolland het geval is. Plantion overlegt met kwekers wat zij aanvoeren en samen zetten zij de rem op de aanvoer. Na de hoge doordraai op maandag (14%), leken vraag en aanbod dinsdag 17 maart weer een beetje in balans te zijn (2% doordraai).

Plantion volgt de ontwikkelingen op de voet. Er is een speciaal team samengesteld. Bakker: „Voor nu ziet de situatie in Nederland er redelijk stabiel uit. Het land gaat niet op slot en bloemenwinkels mogen gewoon open blijven. Wij hebben goede hoop dat juist bloemisten een positieve impuls aan deze tijd kunnen geven.”

De Duitse markt is voor Plantion tevens van belang: een deel van de bloemen en planten wordt direct verkocht aan klanten over de grens. „Op dit moment zit Beieren op slot en is het afwachten wat er met andere delen van Duitsland gaat gebeuren. Dit is spannend en onzeker.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties