Bij Reijm Nieuwerkerk zweren ze bij meerhoofdige leiding

De broers Jaré, Johan en Piet-Jan nemen in 1985 het bedrijf Reijm Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan de IJssel over van hun vader en oom. Deze meerhoofdige bedrijfsleidingen heeft nooit tot moeilijkheden geleid. Sterker, ze denken dat het heeft bijgedragen aan het succes, zeker bij een combinatieteelt van gerbera’s en potplanten.

In 2015 is broer Piet-Jan uitgetreden. Dit hebben de overgebleven broers door een goed team om hen heen goed weten op te vangen. Johan houdt zich nu vooral bezig met de gerberateelt en Jaré met algemene zaken en de potplantenteelt. De verantwoordelijkheid van het inkoop- en verkoopbeleid hebben ze grotendeels gedelegeerd.

Overzicht houden

„Op een bedrijf als de onze is een meerhoofdige samenwerking een vereiste om als ondernemers het overzicht te kunnen houden. Je wilt niet weten met hoeveel dingen je op zo’n bedrijf tegelijk bezig moet zijn. Alleen had ik het nooit gekund. Het werkt alleen met z’n tweeën en met goede mensen daaromheen”, redeneert Jaré.

Op het bedrijf werken circa 60 medewerkers, waarvan ongeveer de helft in vaste dienst. Om het bedrijf ook voor het personeel overzichtelijk te houden zijn alle werkzaamheden opgedeeld in vaste routines, waarvoor steeds iemand verantwoordelijk is.

 

Geïnteresseerd in hoe Jaré en Johan hun bedrijf verder runnen, lees het vrijdag 12 oktober in de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties