Bijzonder vakantieadres voor planten

Voor het tweede achtereenvolgende jaar doet het Stedelijk Museum Schiedam dienst als Plantenhotel. Iedereen kan zijn plant gedurende de zomervakantie laten logeren.

Hoe op het idee gekomen?
Het Stedelijk Museum Schiedam stelt de mens centraal en heeft daarvoor dit jaar de prijs van publieksvriendelijkste museum van Nederland gewonnen. „Wij proberen onder meer tentoon te stellen wat mensen bezighoudt. Daaruit is ook het idee van plantenlogeerplek voor planten uit voortgekomen”, vertelt Sandra Jongenelen.

Is het uniek?
In de media stond laatst dat de universiteitsbibliotheek van de VU het eerste Plantenhotel kreeg. Dat is niet waar, want het Stedelijk Museum Schiedam had al een Plantenhotel in 2018. Of ze daarmee uniek was, durft Jongenelen niet te beweren. Voor een museum echter wel.

Hoeveel planten worden verzorgd?
Gedurende 6 weken ruim 30.

Is het te behappen?
Bij deze aantallen wel. Bij iedere plant wordt met de brenger een intakegesprek gehouden over de verzorgingswensen. Normaliter alleen over wanneer en hoeveel water geven. Iemand vroeg echter eenmaal per week voor haar plant soulmuziek op te zetten. Dit wordt dan ook gedaan door een elpee te draaien.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties