‘Binnenkort een lekkere pint in the pub met collega’s’

Het trouwseizoen gaat straks open in Engeland. Na anderhalf jaar zo goed als geen feestjes en bruiloften is het over een maand weer toegestaan. Een aantal van onze klanten in Engeland is hier erg blij mee. Bloemisten die alleen voor feesten en wedding events werken hebben het zwaar gehad. Hadden ze er voor corona vaak twee of drie per week, nu hebben sommigen al meer dan zeven feestjes op het programma staan.

De jonge stelletjes die gaan trouwen hebben er anderhalf jaar langer over kunnen doen om uit te vogelen of hun relatie goed zit. Het zou een leuk onderzoek waard zijn om te kijken of deze huwelijken in de toekomst langer standhouden. Wat wel vaststaat is dat het open gaat en dat er gefeest kan worden. Voor ons als distributeur van bloemen en planten houdt dit in dat we aan het voorsorteren zijn om alles weer in goede banen te leiden. De verwachtingen zijn in ieder geval positief.

In een coronajaar ga je zelf ook anders naar zaken kijken. Hoe kunnen zaken anders? Zoom, Skype, Teams hebben grote invloed gehad op de dagelijkse contacten. Toch, als ik heel eerlijk ben is de lol van al dat digitaal vergaderen er een beetje af. De sfeer proeven, ‘body language’, de bedrijfsvoering even zelf meemaken is toch veel leuker.

Even naar Engeland gaan en je collega’s ontmoeten zat er gewoon niet in, maar gelukkig zal daar snel een eind aan komen. Boris Johnson is snel aan het versoepelen dus een lekker ‘pint in the pub’ met collega’s zit er binnenkort weer in. Een voorbereiding van een andere orde is het toewerken naar een volledige controle voor bloemen per 1 januari. Dit gebeurt al voor planten en heeft best wat voeten in de aarde. Een keuring aanvragen is niet zo lastig, maar daarna leveren de controles en alle papierwerk voor ons in Engeland vertragingen op.

Brexit heeft dan misschien wat voordelen hier en daar opgeleverd voor Boris en zijn vrienden, de gewone man is mijns inziens slechter af. De enigen die er hier in Nederland wel bij varen zijn de fyto-inspectie en de bedrijven die alles administratief verwerken. Je moet zowat getrouwd met ze zijn om ze helemaal te doorgronden. Dat houdt het spannend.

Feico Smit

General manager ADI Logistics

Lees hier meer column van Feico

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties