Bloem- en plantverzorger Chrysal krijgt een nieuwe grote baas

Bloem- en plantverzorger Chrysal krijgt van het najaar een nieuwe grote baas. Joep Wiegel (63), de afgelopen tien jaar de CEO van het concern, treedt per 1 september van dit jaar af. Hij wordt opgevolgd door Peter Vriends (53), nu nog vice-president en global general manager Post Harvest bij het Amerikaanse concern Agrofresh.

Dit heeft Chrysal bekendgemaakt. Wiegel is ruim 20 jaar actief geweest binnen Chrysal, waar hij begon als financieel directeur. Sinds 2007, het jaar waarin Chrysal fuseerde met het Zweedse Vitabric, is Wiegel de CEO van het concern. Daarin heeft hij volgens de verklaring de zogeheten post harvest business van Chrysal, oftewel het behouden van de kwaliteit van de bloemen en planten na de oogst in de keten en bij de consument, verder uitgebouwd. Ook hij Wiegel de expansie van Chrysal geïnitieerd naar onder meer Colombia, Ecuador, Kenia en Japan.

Vriends krijgt als opdracht met Chrysal verder te groeien in de professionele markt en in de consumentenmarkt. Vriends heeft 14 jaar bij Agrofresh gewerkt. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in het kwalitatief gaaf houden van fruit en bloemen na de oogst in de keten.

Chrysal is in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Nordian Capital Partners.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties