Bloemen- en plantenverpakker Broekhof wil USA inpakken

Broekhof, de leverancier van bloemen- en plantenverpakkingen, heeft een vestiging geopend in de Verenigde Staten. In Miami, de doorvoerhaven van bloemen naar de rest van de VS, heeft Broekhof nu een kantoor en magazijn. Gevestigd tussen de boeketterieën, streeft Broekhof er na de klanten snel en gemakkelijk van verpakkingen te voorzien.

Directeur Arjan Broekhof zegt in een verklaring volop groeikansen te zien in de states: ,,Miami is net zoals Aalsmeer is voor Europa, alle belangrijke spelers in de bloemen- en plantenhandel zijn er gevestigd en beleveren door heel de VS. Het land is enorm groot en biedt veel kansen. ‘the sky is the limit’.’ Naast het eigen materiaal, gaat Broekhof ook klantspecifieke verpakkingen ontwikkelen, met name voor de retail.

In september vorig jaar heeft Broekhofeen nieuwe vestiging in Colombia geopend. De twee nieuwste Broekhof-vestigingen gaan nauw met elkaar samenwerken en de voorraad op elkaar afstemmen, kondigt het bedrijf aan. Er wordt gestart met het leveren van producten waar Broekhof naar eigen zeggen het meest sterk in is, namelijk met bloemenhoezen, emmers, boekethouders en bijstekers.

Het familiebedrijf Broekhof is uitgegroeid tot 100 medewerkers in Nederland, 150 medewerkers overzee en heeft vestigingen in Noordwijkerhout, Rijnsburg, Honselersdijk, Aalsmeer, Kenia, Vietnam, Colombia en de Verenigde Staten.