Bloem en Blad Bloemen voor Rome vertrekken vanaf Keukenhof

  Bloemen voor Rome vertrekken vanaf Keukenhof

  0

  Vanaf Keukenhof zijn dinsdag 11 april de bloemen voor de paasversiering van het Sint Pieterplein in Rome vertrokken. Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar het park om de bloemen te zegenen voor vertrek.

  De Nederlandse sierteeltsector verzorgt al meer dan dertig jaar de bloemversiering voor de Paasviering op het Sint-Pieterplein in Rome. Tussen de bloemenpracht spreekt zondag 16 april Paus Franciscus de Paaszegen Urbi et Orbi uit. Hoofdarrangeur Paul Deckers reist met tientallen Nederlandse kwekers naar Rome om in twee dagen tijd 35.000 bolbloemen, duizenden rozen en lelies, planten en bomen te schikken op het Sint-Pietersplein.

  • Als je dan toch in de Keukenhof bent...

  • Bisschop van den Hende zegent de bloemen voor vertrek naar Vaticaanstad.

  • Ook de chauffeur werd gezegend. Overigens zei de bisschop in eerste instantie op het vakmanschap van de chauffeur te vertrouwen.

  • Hoofdarrangeur Paul Deckers: „Ik hoop dat iedereen nu overtuigd is van het belang voor de sierteeltsector. Als dit verdwijnt, komt het nooit meer terug.”

  Bloemenschilderij

  ‘Voor mij als hoofdarrangeur is het ieder jaar opnieuw een uitdaging om het grote Sint-Pietersplein te versieren met Nederlandse bloemen en planten: een metamorfose naar een bloemenschilderij’, vertelt Paul. ‘Bij de keuze van de bloemversiering is rekening gehouden met bloemen en symboliek. De lelie wordt vaak gebruikt in de Rooms-Katholieke kerk evenals de roos. In de bloemversiering op het bordes worden Roselily’s verwerkt: lelies zonder stuifmeeldraden, in combinatie met de grote rozen Avalanche Pearl.’

  Het kleurenpallet op het plein wordt grotendeels gemaakt door het gebruik van 35.000 bolbloemen. Tulpen in de kleuren geel, wit, rood en oranje, blauwe en witte hyacinten en een veelheid van geel met hét paasgevoel: de narcissen. ‘Vanaf het plein naar het altaar loopt de Paus als het ware door een veld van narcissen’.

  Bron en foto’s: Keukenhof

  Reageer op dit artikel

  avatar