Bloemencorso Bollenstreek voor tweede jaar afgelast door covid-19

Het Bloemencorso Bollenstreek is voor het tweede jaar afgelast als gevolg van covid-19. Dat is te lezen op de Facebookpagina van Stichting Bloemencorso Bollenstreek. „Hoe graag willen wij het anders, maar ook in 2021 zal het Bloemencorso Bollenstreek niet door de straten en lanen van Noordwijk naar Haarlem rijden.”

De Stichting meldt dat ze wel met een alternatief gaat komen, en dat dat vanaf half februari op de social media wordt aangekondigd. „Sinds ik ben aangetreden als voorzitter van dit prachtige voorjaarsevenement, heb ik pas één corso meegemaakt,” vertelt Willem Heemskerk. „Vorig jaar stonden onze praalwagens al klaar om gestoken te worden toen wij het evenement hebben afgeblazen. Helaas is het nu voor een tweede keer in de geschiedenis niet mogelijk om de wagens te laten rijden. Maar deze keer hebben we nog voldoende tijd om een alternatief voor te bereiden.”

Een foto van het corso, uit de oude doos. Credits: Bloemencorso Bollenstreek

Hoop en blijheid
Sinds 1947 trekt het Bloemencorso Bollenstreek door de dorpen en steden van deze regio. Een evenement dat startte om mensen, na de donkere periode van de Tweede Wereldoorlog, weer hoop en blijheid te geven. Deze gedachte van één enkele bollenkweker groeide uit tot het grootste voorjaarsevenement ter wereld. Een evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. „Ook dit jaar willen wij die boodschap van hoop, het vieren van de lente, de start van nieuw leven, vieren met al die liefhebbers, vrijwilligers, sponsoren en deelnemers van het bloemencorso. Hoe groot of hoe klein, daar gaan wij ons de komende maanden over buigen”, aldus het Bloemencorso Bollenstreek op haar website.

Tulip Trade Event verschuift ook naar 2022
De jubileumeditie van het vijfde Tulp Trade Event schuift net als in 2020 een jaartje door. Hij wordt nu gehouden in 2022. Dit hebben de dertien deelnemers besloten. Aanleidingen voor de verplaatsing zijn, wederom, de internationale reisbeperkingen en andere corona-maatregelingen. Komende maart en april zal via diverse media-kanalen een terugblik gemaakt worden op de afgelopen jaren. Daarnaast geven de 13 deelnemers, bollenkwekers en bollenhandelaren, zelf ook online inzicht in hun huidige ontwikkelingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties