Bloemenvakbeurs HortiFlora in Ethiopië opnieuw jaar uitgesteld

De internationale Bloemenvakbeurs HortiFlora, die van 14 tot en met vrijdag 16 maart zou plaatsvinden in de Millennium Hall in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa, gaat niet door. Dat meldt Dick van Raamsdonk van beursorganisator HPP Exhibitions. De HortiFlora is een jaar uitgesteld, wat bij de vorige editie ook al gebeurde.

Reden voor het uitstel is de verwachting dat er veel minder internationaal bezoek zal komen vanwege de onrustige situatie waarvan vorig jaar sprake was in Ethiopië. Hoewel het momenteel rustig is in het Oost-Afrikaanse land, denkt de beursorganisatie toch dat veel potentiële deelnemers een bezoek aan Ethiopië nog niet aandurven.

Eind vorig jaar verwachte HPP Exhibitions de beurs nog wél te kunnen organiseren in 2018. Er waren toen 74 aanmeldingen voor de beurs binnengekomen. De meeste standhouders die getekend hadden, waren afkomstig uit Ethiopië zelf. Het gaat onder meer om bloemenkwekers. Bij de laatste editie van de HortiFlora, in 2015, telde de beurs honderd deelnemers.

Van Raamsdonk excuseert zich voor de ongemakken die het uitstel van de beurs voor betrokkenen met zich mee kunnen brengen. De beurs staat nu gepland voor 13 tot en met 15 maart 2019.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties