Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Bloemist Judith Ebbers: ‘Kweker en bloemist kan nog veel van elkaar leren’

Bloemist Judith Ebbers: ‘Kweker en bloemist kan nog veel van elkaar leren’

0
Bloemist Judith Ebbers: ‘Kweker en bloemist kan nog veel van elkaar leren’

Anthuriums met rechte stelen? Van Judith Ebbers hoeft het niet zo. Deze bloemiste uit Leidschendam werkt liever met kromme anthuriums. Ze is ervan overtuigd dat bloemisten en kwekers nog veel van elkaar kunnen leren. „We hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen. En dat is meer stelen verkopen.”

Al dertig jaar runt Judith Ebbers, samen met haar man Bart, De Bloemenvink. Op dit plekje in Leidschendam hadden haar ouders vroeger een kwekerij. Eerst teelden zij tomaten en later stapten ze in de anjers. Ebbers weet het nog goed. Pluizen, plakken en bossen: het kwam allemaal voorbij. Ebbers wist al op jonge leeftijd dat ze bloemiste wilde worden. „Als klein meisje kocht ik al bloemen op de markt en ging ik in het weekend aan de slag.”

Wat vind je zo mooi aan het vak?

„Ik haal er elke dag veel voldoening uit. Ik vind het fijn om met mensen om te gaan en het is mooi dat ik klanten blij kan maken. Daarnaast is het afwisselend. Je hebt altijd te maken met seizoenen en met nieuwe trends. Het is geen vak dat stil staat. Nu heb je bijvoorbeeld volop plukboeketten. Dat zag je een paar jaar geleden niet.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties