Bloem en Blad Corona Bloemist Roel Mulder: ’Stop met gratis weggeven’

  Bloemist Roel Mulder: ’Stop met gratis weggeven’

  0

  „Iedereen moet zijn geld verdienen, zeker in deze crisistijd.” Dat zegt bloemist Roel Mulder van bloemenwinkel Bloemen in het Gooi in Almere. Hij roept kwekers op hun bloemen niet gratis weg te geven en vindt dat ook bloemisten gewoon moeten betalen voor hun bloemen. „Anders komt de hele sierteeltketen in gevaar.”

  „Het is niet correct om bloemen gratis of voor een lullig prijsje op te halen bij kwekers omdat ze anders toch weggegooid moeten worden”, vindt hij. „Je helpt er niemand mee. Betaal gewoon wat de kweker ervoor vraagt.”

  Mulder werd door een groot bedrijf gevraagd om bloemen te leveren voor zijn personeel. Het bedrijf draait nu overuren en wil zijn personeel belonen voor hun inzet. De bloemen mochten worden ingekocht tegen de vraagprijs van de kweker. Helemaal goed, vindt Mulder.  „Deze man doet iets aardigs voor zijn personeel en steunt tegelijkertijd de sierteelt.” In samenwerking met bloemengroothandel Hoven en de Mooij benaderde Mulder een kweker voor de levering van 13.000 bloemen. „In de rozen is dat een dagopbrengst. Ik zeg chapeau. Zo zijn de schakels in de keten weer heel en wordt niemand overgeslagen.”

  Mulder krijgt voor zijn oproep om bloemen niet gratis weg te geven op social media veel bijval van bloemisten en van kwekers. Door de vele weggeefacties afgelopen week denken mensen en bedrijven dat ze zomaar bloemen kunnen krijgen. Mensen realiseren zich niet dat kwekers en bedrijven daar de dupe van zijn, zegt Mulder. Hij verwijst naar de weggeefactie van veiling FloraHolland die bloemen uitdeelde in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. „Dat lijkt mooi, maar de bloemist met zijn winkel in het ziekenhuis gaat eraan kapot. Als je zo graag iets gratis wilt weggeven, betaal er dan gewoon voor.”

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
  Jacqueline van Wetten
  Jacqueline van Wetten is freelance journalist en medewerker van verschillende Hortipoint-titels.

  Reageer op dit artikel

  avatar