Blomsterlandet stelt certificering verplicht

„Als je in de toekomst een leverancier wilt zijn van Blomsterlandet dan hebben telers MPS of GlobalG.A.P certificering nodig. We hebben besloten om onze bijdrage te leveren om de wereld een klein beetje groener te maken”, zegt Jan Janssen, hoofdverantwoordelijke voor duurzaamheid bij de Zweedse tuincentrumketen.

De Zweedse tuincentrumketen Blomsterlandet, eigendom van S-Invest Trading AB, is een snel groeiende keten met 60 fysieke winkels in Zweden, een groeiende webshop en een club met meer dan 800.000 leden – bijna 10% van de Zweedse bevolking. Blomsterlandet scherpt de milieueisen aan.

Een beetje groener

„In 2007 besloten we reeds om RoundUp uit onze winkels te bannen en sindsdien zijn er meer chemicaliën uit onze schappen verdwenen. In de winkels kan dit een problemen geven, omdat onze klanten niet altijd snappen dat sommige producten bij ons niet verkrijgbaar zijn en bij onze collega’s wel. Maar wij willen een duidelijke boodschap afgeven. We hebben besloten om onze bijdrage te leveren om de wereld een klein beetje groener te maken”, zegt Jan Janssen, die bij Blomsterlandet op ketenniveau de hoofdverantwoordelijke is voor duurzaamheid.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties