Blooming Breeders stopt ermee

Het bestuur van Blooming Breeders heeft besloten te stoppen met activiteiten. „We hebben in tien jaar het een en ander gerealiseerd. Het is goed zo”, zegt voorzitter Berry Philippa. Blooming Breeders blijft standby.

„Mij is gevraagd om nog eens een congres te organiseren. Dat ligt mij wel. Verder als er vragen zijn zullen wij die proberen op te lossen”, zegt Philippa. Hij merkte dat op de netwerkbijeenkomsten steeds dezelfde groep mensen kwam. „Dan houdt het een keer op”. Veel kwam ook op de schouders van Philippa terecht, omdat anderen heel druk met werk waren.

Philippa sluit niet uit dat Blooming Breeders in de toekomst weer een rol gaat spelen in combinatie met andere ‘clubs’. Die kunnen mogelijk een groot platform gaan vormen. Volgens hem is er nog zeker een rol weggelegd voor een Blooming Breeders. Zeker omdat de rol van de veiling is veranderd; ze is niet meer zo leidend als vroeger.

Blooming Breeders heeft veel gerealiseerd en losgemaakt, aldus Philippa verder. „Meerdere van onze speerpunten die we als netwerkorganisatie bij de start formuleerden zijn inmiddels geborgd in andere organisaties. We hebben de samenwerking in de sierteeltsector versterkt, de sector hoger op de kaart gezet en een bijdrage geleverd aan het imago.”

Philippa noemt de rol van Blooming Breeders beperkter dan bij de start in 2009, toen de effecten van een wereldwijde economische crisis zich ook lieten gelden in Nederland.

Terugblikkend op bijna tien jaar Blooming Breeders wijst Philippa op programma Blooming The Future als een leidraad met het eerste congres op 2 december 2014 op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen: met 350 deelnemers werden tien uitdagingen voor de sierteeltsector vastgesteld en onder begeleiding van een klankbordgroep (Meiny Prins, Hendrico de Brabander, Frank van der Heide, Olaf van Kooten, Eric Moor, Peter van de Pol en Aad Roodenburg) werd de basis gelegd voor de Decision Room Sessies. Hiermee werd ook een nieuw overleg- en denkmodel in de sector geïntroduceerd.

Philippa refereert ook aan Disneyland Parijs. „Een bijzonder project waarin Blooming Breeders actief participeerde was de realisatie van Dutch Garden in Disneyland Parijs in juni 2017. Weliswaar heeft dit experiment niet geleid tot meer Dutch Gardens in een wereldwijde keten, het is wel een mooi voorbeeld van eendrachtige samenwerking van de Nederlandse sierteeltsector en zonder meer een van de hoogtepunten in de bijna tienjarige geschiedenis.”

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jos uitstoot
jos uitstoot
3 jaren geleden

ze hadden 4 jaar geleden al moet stoppen , bracht niks en is niks , waardeloos !!!!!!!!!