Bodemprocedure in zaak zeevrachtoctrooi Floration vs FloraHolland

Floration Europe heeft besloten om een bodemprocedure in te gaan in de rechtszaak met Royal FloraHolland. Susanna Jones, CEO van het bedrijf uit Bovenkarspel is er absoluut van overtuigd alsnog haar gelijk te kunnen halen in de zaak over het zeevrachtoctrooi op rozen en chrysanten.

„Wij hebben vanmorgen ervoor gekozen om een bodemprocedure in te gaan. We kunnen dan qua techniek veel specifieker op de zaak ingaan”, verklaart Jones. Zonder de Haagse rechter tekort te willen doen, noemt ze de beoordeling door de rechter in het kort geding gebrekkig. „Het is geen makkelijke techniek om te beoordelen.” In een bodemprocedure verwacht Jones alsnog haar gelijk te halen. Het duurt zo’n negen tot twaalf maanden alvorens de procedure plaatsvindt.

Floration Europe beschuldigt Royal FloraHolland van inbreuk op een zeevrachtoctrooi op rozen en chrysanten. Ze spande daarom een kort geding aan. Royal FloraHolland won het kort geding. Jones kiest niet voor een hoger beroep omdat het dan wederom om een mogelijk tijdelijke beslissing van de rechter gaat. De beslissing in een bodemprocedure is onherroepelijk.  

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties