Boek over bloemen voor Jan Siebelinks tachtigste verjaardag

Onder de titel De bloemen van Jan Siebelink verschijnt ter ere van de tachtigste verjaardag van de kwekerszoon een geïllustreerde uitgave, verrijkt met citaten over bloemen uit zijn romans en verhalen.

‘Mijn schrijverschap zou heel anders zijn verlopen als ik niet tachtig jaar geleden op een kwekerij was geboren. Bloemen en planten nemen in mijn romans en verhalen een heel bijzondere plaats in. Op de achtergrond vertellen ze een eigen verhaal, de geschiedenis van de inmiddels legendarische kwekerij en uiteindelijk zeggen ze ook veel over mijzelf.”, aldus Jan Siebelink.

In het boek heeft hij 109 bloemen en planten verzameld waar hij citaten uit zijn werk bij zocht en hier en daar aanvulde met een herinnering aan zijn vader. „Wat ik hoop is dat de planten en bloemen door dit boek een geheel nieuw leven krijgen, zoals nog nooit in een flora beschreven. Dat ze een ongekend en geheimzinnig verband aan gaan. Een ode aan mijn stille plantenrijk, misschien wel de ziel van mijn schrijverschap.”

Jan Siebelink (1938) veroverde met zijn roman Knielen op een bed violen een publiek van meer dan een half miljoen lezers. Het boek werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs, in verscheidene talen vertaald en in 2016 verfilmd. Knielen op een bed violen gaat over de jeugd van Jan Siebelink. Zijn vader was kweker en maakte deel uit van een sektarisch godsdienstig milieu. In het boek wordt ook het Vakblad voor de Bloemisterij genoemd.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties