Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Boek ‘De broei van lelies’ gelanceerd

Boek ‘De broei van lelies’ gelanceerd

0

Het boek ‘De broei van lelies’ is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van het broeien van lelies vast te leggen en beschikbaar te maken. Van bol tot aan het eindproduct komt de productie van snijbloemen en lelies op pot aan bod.

Volgens André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie, worden elk jaar meer lelies gebroeid, met steeds lagere milieubelasting en met steeds toenemende kwaliteit. Gezien de snelle ontwikkelingen in het lelievak is dit boek volgens hem, samen met het recent verschenen boek ’De teelt van lelies’, een essentiële uitgave.

Het boek bevat veel achtergrondinformatie over lelie en behandelt verschillende teeltmethoden. Het geeft daardoor een brede blik op de broei van lelies.

Alle technische aspecten van de broeierij komen aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring en ziekten en plagen. Daarnaast bevat het boek algemene informatie over botanische kenmerken van de lelies, sortiment en de economische waarde. Ook de inrichting van de kas en arbeid en planning worden besproken. De lelieboeken zijn bedoeld voor ondernemers en werknemers uit de leliesector en voor groendocenten, studenten en andere geïnteresseerden. De boeken worden on demand geprint en zijn verkrijgbaar voor € 59,- via de webshop van het Ontwikkelcentrum (webshop.ontwikkelcentrum.nl). Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies.

 

 

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar