Kort & Bondig Boek over teelt en broei van hyacinten

  Boek over teelt en broei van hyacinten

  0

  Tijdens de jaarvergadering van de KAVB-productgroep Hyacint is het eerste exemplaar van het boek De teelt en broei van hyacinten uitgereikt. Het is een uitgave van de Bollenacademie, een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies.

  De handleiding beschrijft de teelt en het in bloei trekken van hyacinten. Van uitgangsmateriaal tot aan het afleveren van het eindproduct. Alle teelttechnische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring en ziekten en plagen. Daarnaast bevat dit boek algemene informatie over botanische kenmerken van de hyacint, sortiment en de geschiedenis van de teelt.

  Print on demand
  Het boek wordt geprint on demand en is verkrijgbaar voor € 59,- (inclusief verzendkosten) via de webshop van het Ontwikkelcentrum. Stichting Bollenacademie wil  goed scholingsaanbod realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen. De publicatie van De teelt en broei van hyacinten is mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt.

  Het boek is geschreven door ex-teler Martien van der Poel en Peter Knippels van de KAVB. Van der Poel reikte het eerste exemplaar op 22 maart uit aan Tim Kapiteijn van Kapiteyn Group uit Breezand, een bedrijf dat actief is in het veredelen, kweken en exporteren van bol- en knolgewassen, waaronder hyacint.

  Hans Neefjes
  Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar