Boek over wereldse groene interieurs

  Het nieuwe boek ‘Inspiration’ van groenexpert Sander Kroll bevat foto’s van 164 unieke internationale interieurprojecten waarin planten een hoofdrol spelen. Het boek, in groot formaat, geeft daarmee een bijzonder beeld van spectaculaire groentoepassingen in gebouwen in onder meer New York, London, Amsterdam, Barcelona en Bangkok. Van enorme binnentuinen tot zwevende bomen en mega-plantenwanden.

  Per project wordt locatie, architect en interieurbeplanter vermeld. Inspiration is gemaakt voor (interieur)architecten, vastgoed- en facility managers, interieurbeplanters en groenprofessionals. Het nieuwe boek is het vijfde deel uit de succesvolle serie ‘Plants Extra Large’.

  Plant uit de pot

  De projecten laten zien welke mogelijkheden er heden ten dage zijn op gebied van interieurbeplanting. Sander Kroll: ‘Het boek toont internationale binnentuinen met lef. De architecten hebben een duidelijk statement willen maken waardoor behalve een gezonde omgeving ook visueel spektakel is gecreëerd. De plant komt steeds meer uit de pot. Bijvoorbeeld met innovatieve bevestigingsmethoden zoals bomen die ‘zweven’ en hoge plantenzuilen die tot het plafond reiken alsmede fraai ontworpen binnentuinen in diverse stijlen.’ De getoonde ruimtes in diverse interieurstijlen variëren van entreehal tot wachtkamer en van kantine tot werkplek.

  Belang

  Inspiration is gemaakt door Sander Kroll, specialist op gebied van interieurbeplanting. Kroll: ‘De mens is genetisch ontworpen om in de natuur te leven. Tegenwoordig zijn we 80% van onze tijd binnenshuis, veelal in steden vol beton en rechte hoeken. Als je de natuur naar binnen brengt en gebouwen compleet vergroent, schep je een aangenaam leefklimaat voor mensen die er verblijven. Het boek toont de vele nieuwe mogelijkheden op gebied van groene interieurs.’

  Het boek ‘Inspiration – Interior green projects around the world’ is vanaf eind september verkrijgbaar voor €47,50.

  Bron: Alpha Communications | Foto’s: Ki Plant Concept

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties