Bolsonaro is een nieuwe bezem die schoon veegt

We hebben hier een nieuwe president: Jair Bolsonaro. Gedurende ons bezoek aan Nederland in de week van Trade Fair en IFTF kregen we veel verontrustende vragen over deze man. Hoe het kwam dat deze man ondanks zijn extreme uitspraken toch gekozen is?

Dit komt doordat het volk na een lange periode van regeringen onder leiding van de Arbeiderspartij, met veel corruptieschandalen en een enorme bureaucratie, schreeuwt om verandering. En dat gaat deze president brengen. Brazilië heeft een liberalere politiek nodig met veel minder bureaucratie en een stevige aanpak van de corruptie. Een nieuwe bezem die schoon veegt, zeg maar.

‘Welkom in het nieuwe Brasil’. Dat hoorde ik deze week van mijn leraar Portugees. Zo blij was hij dat de veranderingen met de nieuw gekozen president snel gaan. Er komen vakbekwame mensen op verschillende ministerposten en er gaat een heel andere wind waaien. Ook in de sierteeltsector is iedereen blij. Ik heb geen producent gesproken die niet erg blij is met Bolsonaro.

De afgelopen vijf jaren is Brazilië door een politieke en economische crisis gegaan. Toch ging het in de sierteeltsector goed. Hoe kan dat dan? Zijn bloemen en planten niet gevoelig voor crisis? Jazeker, ze hebben net als andere producten last van een crisis. Het feit dat de groei in de sierteeltsector ondanks de crisis door ging komt doordat in deze vijf jaren de distributie sterk is verbeterd.

Veel retailketens zijn in deze jaren begonnen met de verkoop van bloemen en planten. Er kwamen hierdoor veel verkooppunten bij en geleidelijk verbeterden de verkooppresentaties. De handelsstroom functioneerde goed en bloemen en planten kwamen beter beschikbaar voor de consument. Ook voor de komende jaren verwachten we het aantal verkooppunten te vergroten.

Vorige week hielden we onze algemene ledenvergadering. In 2019 gaan we stevig investeren. We bouwen meer kopersruimtes en investeren in de huisvesting van onze logistieke middelen. Ook investeren we in trade-marketing. Soms gaan kosten voor de baten uit. We hebben veel energie gestoken in de uitleg aan de leden en het is een opluchting dat de overgrote meerderheid goedkeuring geeft aan dit beleid. We gaan het jaar goed eindigen en de verwachtingen voor 2019 zijn positief!

André van Kruijssen,

Algemeen directeur Veiling Holambra

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties