Home Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Boodschap Fleuramour: breng groen en bloem terug in de stad

Boodschap Fleuramour: breng groen en bloem terug in de stad

0
Boodschap Fleuramour: breng groen en bloem terug in de stad

Fleuramour in het Belgische Bilzen kende het actuele thema Urban Roots: in het stadsleven aandacht hebben voor de natuur. Arrangeurs van over de hele wereld gaven hier van 21 tot en met 24 september allen een eigen draai aan op het kasteeldomein van Alden Biesen.

„​Heel simpel, omdat het veel ideeën toelaat die passen in één verhaal. Je hoort steeds vaker dat de verstedelijking ons natuur en groen kost, terwijl we die groene roots juist niet willen verliezen. Met de keuze voor dit thema hoop ik dat heel veel mensen even bij deze problematiek stilstaan en dat ze mee zorgen voor onze planeet. Ook jonge mensen gaan zich op Fleuramour direct thuis voelen. Groen en natuur zijn bij hen erg in trek en ons thema ’Urban Roots’ ligt volledig in die lijn”, verklaarde Regine Motmans, artistiek directeur de keuze voor Urban Roots als thema van Fleuramour 2018.

In veel landen in de wereld vindt verstedelijking plaats en daar is minder ruimte voor groen en bloemen. Urban Roots gaat om het terugbrengen van groen en bloemen in een stedelijke omgeving. Het is ook het streven van de wereldwijde beweging de Groene Stad.

Vorig artikel Wij zijn er ook al mee bezig, kringlooptuinbouw
Volgend artikel Van Veen Gerbera plukt laatste bloemen op locatie het Haantje
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties