Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Boodschap Fleuramour: breng groen en bloem terug in de stad

Boodschap Fleuramour: breng groen en bloem terug in de stad

0

Fleuramour in het Belgische Bilzen kende het actuele thema Urban Roots: in het stadsleven aandacht hebben voor de natuur. Arrangeurs van over de hele wereld gaven hier van 21 tot en met 24 september allen een eigen draai aan op het kasteeldomein van Alden Biesen.

„​Heel simpel, omdat het veel ideeën toelaat die passen in één verhaal. Je hoort steeds vaker dat de verstedelijking ons natuur en groen kost, terwijl we die groene roots juist niet willen verliezen. Met de keuze voor dit thema hoop ik dat heel veel mensen even bij deze problematiek stilstaan en dat ze mee zorgen voor onze planeet. Ook jonge mensen gaan zich op Fleuramour direct thuis voelen. Groen en natuur zijn bij hen erg in trek en ons thema ’Urban Roots’ ligt volledig in die lijn”, verklaarde Regine Motmans, artistiek directeur de keuze voor Urban Roots als thema van Fleuramour 2018.

In veel landen in de wereld vindt verstedelijking plaats en daar is minder ruimte voor groen en bloemen. Urban Roots gaat om het terugbrengen van groen en bloemen in een stedelijke omgeving. Het is ook het streven van de wereldwijde beweging de Groene Stad.

Dit artikel verder lezen?

Profiteer van onze aanbieding en ervaar het Vakblad voor de Bloemisterij!

Direct registrerenMeer informatie

Uw voordelen

  • Op de hoogte van alle vakinformatie in de sierteelt
  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar